T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
UŞAK / EŞME - Melih Günay Ortaokulu

MELİH GÜNAY ÖĞRECİLERİNİN ATATÜRK SEVGİSİ

Cumhuriyet'in 100. yılı dolasıyla Melih Günay öğrencileri Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyete olan sevgi ve saygısını gostermek için Anıt Ağaca yürüdüler. Anıt ağacın tarimizdeki yerini daha iyi kavramaları için Sosyal Bilgiler öğretmeni Sami Can anıt ağaç ile ilgili bilgiler verdi.

             Cumhuriyet'in 100. yılı dolasıyla Melih Günay öğrencileri Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyete olan sevgi ve saygısını göstermek için anıt ağaca yürüdüler. Anıt ağacın tarimizdeki yerini daha iyi kavramaları için Sosyal Bilgiler öğretmeni Sami Can Anıt Ağaç ile ilgili bilgiler verdi. Öğrenciler yeni düzenlemeler yapılan Anıt Ağaca  yoğun illgi gösterdi. Konu ile ilgili biraz açıklama yapacak olursak : Atatürk ve silah arkadaşlarının konakladığı bu meşe ağacı, ilçe merkezi Eşmeye taşınmadan evvel ilçe merkezi olan Takmak Köyündedir. Kurtuluş Savaşı sırasında Uşak’ın düşman işgalinden kurtulması ile birlikte karargâh merkezi, Takmak köyüne taşınmış, Gazi Mustafa Kemal Paşa da Takmak’a gelerek savaşın sonraki kısmı ile ilgili önemli kararları burada vermiştir. Mustafa Kemal Paşa, ‘Ordular, İlk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri’ şeklindeki tarihi komutunu bu ağaç altında vermiştir.  Anıt ağaç daha önce iki kez yıldırım düşmesine maruz kalmış ve bu sebeple paratoner sistemi kurulmuştur. 

   Takmak Köyü Mezikler Mevkiinde yer alır ve İzmir 2. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 13.02.2009 tarih ve 4950 sayılı kararı ile anıt ağaç olarak tescil edilmiştir. Mülkiyeti hazineye ait 5400 m2 yüzölçümüne sahiptir.07-11-202307-11-202307-11-2023

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.11.2023 - Güncelleme: 06.03.2024 13:20 - Görüntülenme: 80
  Beğen | 0  kişi beğendi